بما أن الكريسماس قرب خلاص وكل سنه وأنتم طيبين قولنا نعمل مع بعض النهارده تشيز كيك علشان تعمليها يوم الكريسماس ودى هديه مننا ليكم
المكونات:
جبن كيرى 8 مكعبات
ربع كوب حليب
5م ك ماء دافئ للجيلاتين
3 ظرف دريم ويب
1زبادي فراولة
بسكويت
ربع كوب سكر
نصف قالب زبدة زائبة
1ظرف فانيلا بودرة 5ج م
10ج م جيلاتين بودرة
جبن كيرى 8 مكعبات
ربع كوب حليب
5م ك ماء دافئ للجيلاتين
3 ظرف دريم ويب
1زبادي فراولة
بسكويت
ربع كوب سكر
نصف قالب زبدة زائبة
1ظرف فانيلا بودرة 5ج م
10ج م جيلاتين بودرة
الطريقة لتزويب الجيلاتين:
نضيف الجيلاتين الى الماء الدافئ المائل للسخونة
ونقلبه كويس جدا حتى الزوبان
يمكن الاستغناء عن استخدام الجيلاتين باضافة كيس واحد من الجيلى فى نصف كوب ماء ويضاف بدل الجيلاتين
نطحن البسكويت ومعاه الزبدة المزوبة ونخلط فى الخلاط جيدا حتى يصبح مثل حبوب الرمل
نحضر القالب القابل للفتح ونضيفلة البسكويت ونفردة ونحطة فى الفرن على حرارة 200 مدة 6-9 دقائق او حتى يحمر طرف البسكويت ثم يترك ليبرد تماما ثم نضعه فالثلاجة لحين الانتهاء من الخليط التالى
نحضر القالب القابل للفتح ونضيفلة البسكويت ونفردة ونحطة فى الفرن على حرارة 200 مدة 6-9 دقائق او حتى يحمر طرف البسكويت ثم يترك ليبرد تماما ثم نضعه فالثلاجة لحين الانتهاء من الخليط التالى
نبدأ تحضير التشييز:
نحضر البول الزجاج ومضرب البيض نضع ربع كوب الحليب ثم الدريم ويب والسكر والفانيليا ونضربهم جيدا ونضيف الجبنة والزبادى والجيلاتين المزاب ونكمل خفق بعد ما برد القالب شوية بالثلاجة نضيف نصف الخليط ونفردة جيدا نجيب حبات الفراولة ونقطعها حلقات ونضعها فى كل انحاء القالب ثم نضعها فى الثلاجة حتى تمام تماسك الطبقة العلوية
نجيب حبات الفراولة وننضفهم جيدا ونشيل العنق الابيض ونبتدى نضعهم بأى طريقة
بعد ما نضع حبات الفراولة نذوب 2 كيس جيلى فى كوب وربع ماء ونضعة على الوجة فوق الفراولة ولكن بشويش عشان طبقة التشييز متطلعش وتغير لون الجيلى وتجمد مرة اخرى فى الثلاجة لتانى يوم او على الاقل 6 ساعات
نحضر البول الزجاج ومضرب البيض نضع ربع كوب الحليب ثم الدريم ويب والسكر والفانيليا ونضربهم جيدا ونضيف الجبنة والزبادى والجيلاتين المزاب ونكمل خفق بعد ما برد القالب شوية بالثلاجة نضيف نصف الخليط ونفردة جيدا نجيب حبات الفراولة ونقطعها حلقات ونضعها فى كل انحاء القالب ثم نضعها فى الثلاجة حتى تمام تماسك الطبقة العلوية
نجيب حبات الفراولة وننضفهم جيدا ونشيل العنق الابيض ونبتدى نضعهم بأى طريقة
بعد ما نضع حبات الفراولة نذوب 2 كيس جيلى فى كوب وربع ماء ونضعة على الوجة فوق الفراولة ولكن بشويش عشان طبقة التشييز متطلعش وتغير لون الجيلى وتجمد مرة اخرى فى الثلاجة لتانى يوم او على الاقل 6 ساعات

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق